+371 28 798 852

 

Par skrapbukingu

Dekoratīvs Sapņu ķērājs – meistarklase soli pa solim

Šajā MK piedāvājām apskātīt kā soli pa solim radīt savu nelielu sapņu ķērāju, ko izmantot visdažādākajos skarpbukinga darbos!

Lādītes

Mīļie draugi! Sveiciens visiem brīnumu radītājiem! Vai jums patīk meistarot lādītes “Mammas dārgumi”? Kādus materiālus jūs tām izmantojat un kur smeļaties iedvesmu? Šodien jums savus noslēpumus atklāj šo lādīšu izcilā meistare Zinaīda Olekša.

Ceļotāju dienasgrāmata jeb Midori

Iespējams jau esat pamanījuši, ka šogad skrapbukinga preču tirgū ir parādījušās ceļotāju dienasgrāmatas (Traveller's notebook). Tos piedāvā daži skrapbukinga industrijas vadoši zīmoli. Apskatīsim ceļotāju grāmatu radīšanas vēsturi un aplūkosim kā izskatās vismodernākās grāmatas.

Viss par tintēm un tinšu spilventiņiem. Tintes uz krāsvielas bāzes (1. daļa)

Visus skrapbukingā izmantojamos tinšu spilventinus var sadalīt uz diviem galvenajiem pamatgrupām - tintes uz krāsvielas bāzes un tintes uz pigmenta bāzes. Šajā daļā pastāstīsim par pirmo kategoriju, kurā arī ietilpst diezgan daudz dažādu tinšu veidu.

Kas ir skrapliftings?

Skrapliftings - tā ir cita dizainera skrap-lapas, kartiņas vai cita skrap-objekta pilna vai daļēja atkārtošana. Skrapbukinga vidē attieksme pret skrapliftingu kopumā ir pozitīva un tas netiek uzskatīts par neētisku cita autora idejas "zagšanu". Protams, ievērojot dažus noteikumus.

Scrapbukinga stili: noplucis šiks (Shabby Chic)

Burtiski šī stila nosaukumu var pārtulkot kā „noplukusi elegance” vai „noplucis šiks”. Šis stils ir izveidojis pavisam nesen, 20.gadsimta 80.gados. Tā autore ir Reičela Ešvela (Rachel Ashwell). Viņa ir sākusi ar to, ka dekorēja dažādās izpārdošanas un tirdziņos iegādātās vecās mēbeles, sākotnēji savai mājai un ģimenei, bet ar laiku šīs aizraušanas ir izgājusi citā līmenī un sakas pārdošanas.

Tik dažādi scrap-albūmi

Autors: Jekaterina Kardimone
Publicēšanas datums: 28.04.2011.

Skrapbukings – ir radošā pieeja parasto foto albūmu noformēšanai. Taču salīdzinot ar fotogrāfiju glabāšanu datorā vai foto albūmā ar kabatiņām, tas sagādā daudz vairāk prieka gan albūma veidotājam, gan tā skatītājam. Skrapbukings ir vesela pasaule, kur eksistē savi stili un mode. Šajā rakstā īsumā par skrap-albumu dažādību.

Īss ieskats skrapbukinga jeb atmiņu albūmu vēsturē

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 01.04.2010.

Jā, skrapbukingam ir sava vēsture! Iespējams, ka kāds uzskata to par vienu no mūsdienīgākajām aizraušanām, bet tas tā nav. Jau vairāk nekā 150 gadus atpakaļ, cilvēki sāka veidot albūmus, kuros tika glabātas dažādas atmiņai dārgas lietas.

Skrapbukinga popularitātes noslēpums

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 01.04.2010.

Amerikā skrapbukings ir iekarojis daudzu miljonu sieviešu sirdis un pārvērties veselā industrijā. Tas ir kļuvis tik populārs, ka eksistē nopietni skrapbukinga preču ražotāji ar milzīgām noliktavām, nerunājot par neskaitāmiem veikaliem, kas piedāvā skrapbukinga preces jebkurai gaumei. Īstā paradīze skrapbukinga mīļotājiem! Latvijā šis hobija veids pēdējo četru gadu laikā arī pamazām iekaro rokdarbnieču sirdis. Kāds tad ir skrapbukinga popularitātes noslēpums?

Iesācējiem

Kas ir skices?

Tie, kas pavisam nesen ir aizrāvušies ar skrapbukingu, varbūt ir dzirdējuši par tādu parādību kā skices (angl. sketch). No kurienes tās radās? Kam tās ir vajadzīgas un vai vispār ir vajadzīgas?

Viens-divi-tris! Veidojam albuma lapu!

Autors: Jekaterina Beļikova
Publocēšanas datums: 04.01.2011.

Kad es taisos kārtējo reizi izveidot albuma lapu, vispirms es izvēlos bildi vai atceros kādu stāstu, kuru man gribētos iemūžināt albumā.

Skrapbukinga lapas elementi

Publicēšanas datums: 04.01.2011.

Parunāsim par scrap-lapas pamatelementiem. No kādiem elementiem sastāv lapa? Vai visi elementi ir nepieciešami?

Daži skrapbukinga pamatnoteikumi

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 19.05.2010.

Galvenais noteikums ir tāds, ka mākslā nekādu noteikumu nav. Tomēr ir daži interesanti skrapbukinga pamatprincipi.

Ar ko sākt - pamatmateriāli skrapbukingam

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 01.04.2010.

Jums ir fotogrāfijas un Jūs burtiski iedegaties ar ideju pamēģināt sevi skrapbukingā. Viss sākas ar nepieciešamo materiālu un instrumentu piemeklēšanu. Zemāk mēs piedāvājam sarakstu ar to minimumu, kas Jums būs nepieciešams sākumam.

Materiāli un instrumenti

Tik dažādi papīru griezēji

Labs instruments ir kvalitatīva un atvieglota darba pamats. Tāpēc skrapbukinga cienītājiem tik svarīga ir papīra griezēja izvēle. Papīra griezēji var būt dažāda izmēra, dažādam papīru apjomam un biezumam. 

Viss par dekoratīvajiem caurumotājiem

Domāju, ka katrs no jums kaut reizi dzīvē ir izmantojis parasto kancelējas caurumotāju. Ar vieglu nospiešanu no augšas uz lēju, tas caurdur vienu vai divus apaļus caurumus. Taču caurumotāji, kas ir domāti rādošiem darbiem, ir daudz sarežģītāki un satriec iztēli. 

Luversi jeb kniedes: to izmantošanas piemēri un uzstādīšanas instrumenti

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 14.06.2010.

Luversi
ir populārs materiāls, kuru izmanto skrapbukingā un kartiņu veidošanā. To izmantošanas iespējas ir tik pat dažādas kā to krāsas un formas. Izņemot to, ka luversi bieži vien tiek izmantoti kā savienojuma elements, tie var tikt izmantoti arī kā dekori, lentīšu un gredzenu izvēršanai cauri vai kā patstāvīgs rotājums un tml.

Akrila vai gumijas spiedogi?

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 14.06.2010.

Daudzas pieredzējušas rokdarbnieces, kuras aizraujas ar „spiedogošanu” (angl. stamping), paliek uzticīgas gumijas spiedogiem, neskatoties uz to, ka viņu arsenālā ir gan gumijas, gan caurspīdīgie akrila (vai polimēra) spiedogi. Tomēr gan gumijas zīmogiem, gan akrīla spiedogiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Īsumā pastāstīsim par tiem.

Tehnikas

Albuma iesējums

Piedāvājam jūsu uzmanībai foto meistarklasi, kurā soli pa solim ir paradīts kā izveidot albuma iesējumu izmantojot mākslīgu ādu. Šāda tipa iesējumus parasti veido no auduma, bet ādas aizvietotājam arī ir savas priekšrocības.