+371 28 798 852

 

Ceļotāju dienasgrāmata jeb Midori

Iespējams jau esat pamanījuši, ka šogad skrapbukinga preču tirgū ir parādījušās ceļotāju dienasgrāmatas (Traveller's notebook). Tos piedāvā daži skrapbukinga industrijas vadoši zīmoli. Apskatīsim ceļotāju grāmatu radīšanas vēsturi un aplūkosim kā izskatās vismodernākās grāmatas.

Ceļotāja dienasgrāmata (CD) tika radīts 2006 . gada martā Japānā, Midori kompānijā. Tāpēc dažas no tādām grāmatām tiek sauktas par Midori.

Dienasgrāmatas pamatdaļas – ādas vāks, gumija un bloki pierakstiem, kuri būtu diezgan vienkārši aizvietojami. Pēc katra lietotāja gaumes un vajadzībām CD var tikt papildināta ar kabatiņām, grāmatzīmēm, pildspalvas turētāju, aploksnēm svarīgu sīkumu glabāšanai utt. CD ir grāmata –konstruktors, kuru īpašnieks var personalizēt savām vajadzībām.

 

CD ir neliels izmērs, lai to varētu ērti turēt rokās, kā arī ielikt kabatā.

Oriģinālas CD izgatavo no biezās ādas, kura laika gaitā tiek saskrāpēta un iegūst nobružātu izskatu, kas arī veido īpašu šarmu. CD veidoja speciāli, lai to varētu nesāt līdzi visur.

Dienasgrāmatas ir ļoti ergonomiskās. Daudz platības pierakstiem, bet pašu grāmatiņu ir viegli ievietot jakas kabatā. Tā nebaidās no liela bilžu skaita, atšķirībā no citām piezīmju grāmatiņām, kuras tad nevar aiztaisīt. Tādēļ ceļotāji vērtē šo dienasgrāmatu: iekšā viegli tiek novietotas bildes, kartiņas, biļetes, ir iespēja uztaisīt atsevišķu kabatiņu. 

 

 

Galvenā priekšrocība – remonta vienkāršums un pielāgošana konkrētām vajadzībām. Bloks piezīmēm, skicēm, dienasgrāmata, planeris, pat mini-albums vienā piezīmju grāmatiņā. Vai jākomentē tas, ka Midori nepiemīt tāds trūkums, kā bailes no pirmās lapas. Ja Jums kaut kas nav izdevies, vienkārši ieliksiet jaunu papīru bloku!

Grāmatiņu var izmantot vienkārši piezīmē, vai arī papildināt ar zīmējumiem, skicēm, izmantot kā art-žurnālu. 

 

Daži ražotāji piedāvā gatavus piezīmju blokus ar dienasgrāmatas noformējumu. Iekšējas burtnīcas var tikt izgatavotas no kraft papīra, no melnā papīra, vai arī bieza zīmēšanas papīra.

Skrapbukinga preču ražotāji piedāvā milzīgu uzlīmju, piekariņu, knaģu, zīmogu klāstu. Tādā veidā CD var papildināt ar fotogrāfijām un noformēt skrapbukinga stilā. 

 

 

Te ir dažādi šīs sezonas piedāvājumi.

Prima Marketing

 

Webster'sPages

 

 

Simple Stories

 

Heidi Swapp

 

Atsauksmes
Jūsu atsauksme būs pirmā.
Pievienot atsauksmi
Tikai reģistrētie lietotāji var atstāt atsauksmes.