+371 28 798 852

 

Tik dažādi papīru griezēji

Labs instruments ir kvalitatīva un atvieglota darba pamats. Tāpēc skrapbukinga cienītājiem tik svarīga ir papīra griezēja izvēle. Papīra griezēji var būt dažāda izmēra, dažādam papīru apjomam un biezumam. 

Pārsvarā viesiem griezējiem pamatne ir ar izmēru tīklu centimetros vai collās, lai atvieglotu papīra izmēra noteikšanu. Atkarībā no īpašībām un konstrukcijas griezēji dalās tādos veidos kā: rotācijas, zobenveida, goljotīnveida. Pirms iegādāties papīra griezēju, jānoskaidro kādu papīru un kādos daudzumos Jūs gribat sagriezt.

 

Papīra trimeris

Laikam ir pats populārākais skrapbukingā, cenas un izmēra dēļ. Ar trimera asmeni var vienlaikus nogriezt dažas plānās lapas vai vienu biezāku ap 300 gr/m.

 

 

Trimeros var tikt izmantoti divi asmeņu veidi, vai nu rotācijas (diska), vai nu asmenis, kā kancelejas nazī. Rotācijas veida griezējā asmenis slīd pa speciālo gumiju, vai gar pamatnes malu. Griezējos ar tādu gumiju bieži vien var mainīt asmeņus, izmantojot speciālo asmeni bigošanai, punktierim, viļnim un tml.

Otrajā gadījumā var griezt tikai taisni. Papīra griezējiem ar speciālo gumiju ir viens mīnuss, gumija, kā arī paši asmeņi jāmaina,. Tāpēc iesakām iegādāties papildus detaļas savlaicīgi, jo ražotājs var pārtraukt šo detaļu ražošanu.

 

Zobenveida griezēji

Zobenveida griezējus (dažreiz dēvē par giljotīnu) ir jaudīgāki, tos izmanto, lai piegrieztu vairākas lapas vienlaikus, vai piegrieztu kartonu. Ass nazis ir nostiprināts vienā galā, otrā galā ir rokturis. Nolaižot rokturi, griež papīru. Griezuma precizitātē, mūsu prāt, ir augstāka, nekā trimeriem. Tādiem papīra griezējiem asmeni var asināt.

Giljotīnas

Giljotīnas veida griezējus izmanto, kad runa iet par papīra kaudzēm, piemēram, par grāmatas malas iztaisnošanu. Giljotīna var uztaisīt 5-8 cm augstu papīra griezumu. Šo jaudu nodrošina naža piedziņas sviras sistēma. Tāda veida griezēji diez vai derēs izmantošanai mājās, bet, ja runa iet par bloknotiem un grāmatām, tad būs nepieciešami tieši tādi.

 

Atsauksmes
Jūsu atsauksme būs pirmā.
Pievienot atsauksmi
Tikai reģistrētie lietotāji var atstāt atsauksmes.