+371 28 798 852

 

Dekoratīvs Sapņu ķērājs – meistarklase soli pa solim

Dekoratīvs Sapņu ķērājs – meistarklase soli pa solim

Šajā MK piedāvājām apskātīt kā soli pa solim radīt savu nelielu sapņu ķērāju, ko izmantot visdažādākajos skarpbukinga darbos!

Piedāvātais sapņu ķērājs domāts tieši kā dekoratīvs rotājums. Tā izgatavošanā es nepieturos pie noteikumiem, pēc kuriem vadās šī slavenā amuleta radītāji indiāņi

Dekora pamatam nepieciešama metāla stieple, knaibles vai šķēres un aukla. Vislabāk noderēs kāda ne pārāk plata tekstillente vai rafija, kas izmantota šajā meistarklasē.

Izgatavojam no stieples apli sev vēlamajā diametrā.

Apvijam rafiju cieši apkārt stieplei, sākumā atstājot nelielu galu, ar ko sasiet mezglu.

Kad visa stieple notīta, sasienam mezglu, un ķērāja pamats gatavs.

Darba nākamajam posmam nepieciešams kokvilnas diegs pēc brīvas izvēles. Diegu nostiprinām pie rafijas mezgla un tālāk veidojam pusmezglus, tos regulāri sienot visapkārt aplim. Raugieties, lai veidotos samērīgs attālums starp pusmezgliem, atkarībā no apļa diametra.

Šī apļa diametrs ir 6,5 cm. Pusmezgli ir veidoti ik pēc katriem 3 cm. Attālumu starp beigām un sākumu paredziet mazliet mazāku!

Pusmezglu sasienam sekojoši: diegu apmet ap apli, izveidojas cilpa, kurai izvelk diega galu cauri. Tad diegu savelk ap apli ciešāk.

Kad pirmais riņķis ar pusmezgliem veikts, sākam nākošo. Tagad diegu netin ap pamata apli, bet gan ap pirmā riņķa diegu jeb precīzāk – aptuveni ap tā viduci. Pusmezglu siešanu turpinām, līdz viss aplis piepildīts.

Pēdējo mezglu savelkam īpaši cieši, cenšoties diega galus nogriezt maksimāli tuvu mezglam. Pašu mezglu, drošības labad, nostiprinām ar nelielu līmes kārtu.

Darba gaitā diegā var ievērt nelielas pērlītes vai nostiprināt vienu lielāku pērli izveidotā vijuma centrā. Taču jāņem vērā, ka pērles piedos dekoram papildus svaru un apjomu, tāpēc šeit tas nav darīts. Sapņu ķērāja spalvas ir izgrieztas ar skrapbukingam domāto formu izgriešanas un spiešanas mašīnu. Tās papildinātas ar īstajām baltas krāsas nelielām spalviņām.

Darba noslēgumā baltos diegus var nokrāsot ar akvareļkrāsām sev vēlamajā tonī.

Te, lūk, arī atvērums, kur izmantots pašdarinātais ķērājs! Tas izskatās tik atsvaidzinošs šajā kompozīcijā un gaisīgs.

 

Meistarklases autore Jekaterina Strelkova – https://jkdesignstudio.blogspot.com/2015/06/blog-post_98.html

Atsauksmes
Jūsu atsauksme būs pirmā.
Pievienot atsauksmi
Tikai reģistrētie lietotāji var atstāt atsauksmes.